Toiminnastamme vuonna 2023

Munat 2023 kevät:
Saatavilla kesäkuun loppuun asti.  Joka vuosi tarvittaessa ja sovittaessa ajoissa useiden tuhansien munien toimitukset mahdollisia!

Poikasten syntymäajat:
Fasaanin toukokuun erät kaikki varattu/toimitettu. Kesäkuussa juhannuksesta alkaen vielä eriä joissa voi jäädä pieniä määriä myytäviä poikasia tai nuorikkotilauksia. Mikäli haudonnat onnistuu erinomaisesti toukokuussa, niistäkin voi jäädä pieniä ylijäämäeriä – KYSY!

Aikuiset:
Syksyn ja talven 2023-2024 fasaanivarauksia otetaan vastaan.
Munivia fasaanikanoja ja siitoskukkoja on hyvin saatavilla vuonna 2023. Näitä ylivuotisia kevään 2022 lintuja on ehkä myynnissä myös syksyllä. Myös kevään 2021 kanoja kukkoja saatavilla eli kolmannen kesän lintuja!

Peltopyyaikuisia ei ole myytäväksi keväällä 2023, poikasia kasvatetaan varausten perusteella mutta ylijäämää voi kertyä, KYSY!

Viiriäisiä ollut saatavilla pieniä määriä kesäkuu 2022 alkaen. Uusia viiriäisiä tuotetaan mahdollisesti kesän aikana jos kysyntää.

Ilmaiskuljetusreittejä:
Ilmoitetaan ja sovitellaan reittejä myöhemmin kysynnän ja henkilökunnan liikkumisen perusteella.

Poikasten ja aikuisten kuljetuksista:
Aivan pienten poikasten kuljetus onnistuu lähes aina tappioitta. Isompien poikasten ja aikuisten kuljetuksissa voi syntyä tappioita. Erityisesti hellekeleillä ilmastoimattomalla ajoneuvolla vaara on oleellinen pitkillä matkoilla (yli 150 km). Jos asiakkaalla ei ole omia linnunkuljetushäkkejä, niin linnut pakataan iästä ja määrästä riippuen joko pahvilaatikoihin, juuttisäkkeihin tai riistakuljetusmuovilaatikoihin. Laatikoiden määrä riippuu asiakkaan tarpeista, tiloista ja säästä. Joillakin lajeilla kuten peltopyyllä on säkki aikuisilla linnuilla paljon parempi siirrossa, sillä säkissä ne eivät pääse riitelemään samalla tavalla kuin laatikossa. Otimme käyttöön Kiinasta tilatut riistalintujen kuljetuslaatikot vuonna 2015, joita ovat asiakkaat voineet myös lunastaa sopimushintaan tai lainata.

Käyttövalmis laatikko
Riistalintujen kuljetuslaatikko kasattuna
cof
Kaksi kuljetuslaatikkoa sisäkkäin

Uudenjoen kämppäkartano – Erämaakartano:

Olemme hankkineet vuokrattavaksi kohteen Lapin erämaasta. Käy tutustumassa kohteeseen.