Fasaanit

Fasaaneja myydään päivän vanhoista aina ylivuotisiin asti ympäri vuoden. Fasaanit ovat yleensä ns. metsästysfasaanin värisiä. Fasaanien perimää ylläpidetään hankkimalla osa haudottavista munista toisista hyviksi todetuista fasaanikannoista.  Kehitettyjen menetelmien ansiosta koko siitosparvi pystytään pitämään vapaasti isoissa tiloissa ilman tappioita ja kanojen liikapolkemista välttäen. Emokanta on koko muninnan ajan erittäin hyväkuntoista, munien siitoksen ollessa kuitenkin erinomainen, josta kertoo keskimääräinen 70-80 %:n kuoriutumisaste.  Samoissa tiloissa pystytään pitämään tappioitta tarvittaessa myös peltopyyt. Tuotannossa on saavutettu isomman tuotannon määrät, kuitenkin säilyttäen yksilöllisen pientuotannon edut. Tästä huolimatta lintujen luovutushinnat ovat täysin kilpailukykyisiä muihin tuottajiin nähden. Markkinoilla metsästysfasaanien hinta on helmikuussa jopa 35 € kpl.

Tärkeimpänä tuotannossa pidetään lintujen säänkestävyyttä, terveyttä ja hyviä siipisulkia sekä siten lentokykyä. Pyrstöjen kunto vaihtelee vuodenajan ja kelien vuoksi. Pienempiä määriä “luontopyrstöisiä” saa tarvittaessa myös, mutta mikäli yhtäkkiä etukäteen varaamatta haluaisit satoja hyvin lentäviä metrin pyrstöllä varustettuja lintuja parin kympin kappalehintaan, niin kyseessä toiveuni ja parempi että kasvatat itse, niin ymmärrät asiaa paremmin jatkossa.

.

Tarjouspyyntö

Valitse tarjoukseen liitettävät tuotteet ja lähetä tarjouspyyntö. Käsittelelmme pyyntösi ja toimitamme tarjouksen mahdollisimman pian, tilanteesta riippuen.

Isommista määristä peritään jatkossa varausmaksu toistuvien nouto-ongelmien vuoksi, valitettavasti. Eli yli 50 kpl varauksista peritään 30 % varausmaksu, jota ei palauteta jos lintuja ei haeta ollenkaan. Yhtiö ei voi toimia jahtijärjestäjien pankkina ja ainoana riskinkantajana! Esimerkiksi lintuinfluenssaan liittyvät Kennelliiton suositukset eivät ole miltään osin laillinen peruste tilausten peruuttamiselle tai noutojen siirrolle. Lintujen noutoaikataulun toteutumattomuudella voi olla vaikutus myös muiden lintujen kehitykseen ja saatavuuteen eli muut asiakkaat kärsivät temppuilusta. Tarhauksessa on oleellista aikataulutus eri ikäryhmien tuottamisessa ja tilojen käytössä kasvatusmäärän maksimimoiseksi.

Hinnat vaihtelevat vuosittain hieman kysynnän ja tarjonnan mukaan! Omapoikastuotannon ja ostopoikasten suhteen eri hinnoittelu myös.

Seuraavan jahtikauden lintuja olisi syytä varata ajoissa, koska kysyntä markkinoilla on ollut tarjontaa suurempaa toistuvasti!  Pieniä määriä lintuja kanakoiraharrastajille voi löytyä läpi jahtikauden, varsinkin jos hieman heikompipyrstöiset hyvin lentävät kelpaavat. Varausasiakkailla etuoikeus parhaisiin lintuihin.

Tarhojen ympäristössä ei ole ainuttakaan fasaania laskettu luontoon, joten riskit lintuinfluenssaan ovat näihin suuriin metsästystiloihin nähden olemattomat, joten näitä lintuja voi päästää koirakoulutuksiin turvallisesti.

Lintuinfluenssasta: Ruokaviraston määräykset koskevat yleensä kyseisiä ongelma-alueita Etelä-Suomessa, eivät muita! Suosituksia voi toki jaella mitkä tahansa yhteisöt sen lisäksi, mutta järki pitää olla mukana mitä noudattaa! Esimerkiksi kaupunkien puistoalueilla ja rannikkoalueilla suurten ihmismäärien ja kotikoirien keskuudessa ovat valtoimenaan paikat täynnä sorsia ja valkoposkihanhia ja joutsenia, jotka tätä tautia levittävät. Tämä ei kuitenkaan aiheuta mitään määräyksiä, suosituksia, ulkonaliikkumiskieltoja tai matkustamiskieltoja kansalaisille, koiraharrastajille tai metsästäjille, mikä on epäloogista. Eli jos haet puhtaasta tarhasta lintuja metsästys- tai koulutustilannetta varten jonnekin maastoon, niin sillä ei ole mitään tekemistä tuon ongelman lisäämisessä. Älä panikoi, käytä järkeä!

Tarhasta linnut hakee ja luovuttaa vain tarhaaja itse!

Tarjouspyyntö lähetetty

Käsittelemme tarjouspyyntösi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian.