Fasaanit

Fasaaneja myydään päivän vanhoista aina ylivuotiaisiin asti ympäri vuoden. Fasaanit ovat yleensä ns. metsästysfasaanin värisiä. Fasaanien perimää ylläpidetään hankkimalla osa haudottavista munista toisista hyviksi todetuista fasaanikannoista.  Kehitettyjen menetelmien ansiosta koko siitosparvi pystytään pitämään vapaasti isoissa tiloissa ilman tappioita ja kanojen liikapolkemista välttäen. Emokanta on koko muninnan ajan erittäin hyväkuntoista, munien siitoksen ollessa kuitenkin erinomainen, josta kertoo keskimääräinen 70-80 %:n kuoriutumisaste.  Samoissa tiloissa pystytään pitämään tappioitta tarvittaessa myös peltopyyt, yhteiselon tuodessa mielekkyyttä lintujen elämään. Tuotannossa on saavutettu isomman tuotannon määrät, säilyttäen yksilöllisen pientuotannon edut. Tästä huolimatta lintujen luovutushinnat ovat täysin kilpailukykyisiä muihin tuottajiin nähden. Markkinoilla metsästysfasaanien hinta on helmikuussa on jopa 35 € kpl.

Tärkeimpänä tuotannossa pidetään lintujen säänkestävyyttä, terveyttä ja hyviä siipisulkia sekä siten lentokykyä. Pyrstöjen kunto vaihtelee vuodenajan ja kelien vuoksi, ja pienempiä määriä ”luontopyrstöisiä” saa myös mutta mikäli yhtäkkiä etukäteen varaamatta haluat satoja kerralla hyvin lentäviä metrin pyrstöllä tarhasta ja parin kympin kappalehintaan, niin kyseessä toiveuni ja parempi että kasvatat sitten itse niin ymmärrät asiaa paremmin jatkossa.

HINNOITTELU 2021

Tuote alv 0 %alv 24 %
MUNAT (tarkistus silmämääräisesti)
* muna huhtikuu0,81 €1,00 €
* muna toukokuu0,65 €0,80 €
* muna kesäkuu0,40 €0,50 €
POIKASET/NUORIKOT
* 0-1 pvä (tai tarj.perusteella)2,82 €3,50 €
* lisävkot (tai tarj. perusteella)0,81 €1,00 €
JAHTILINNUT
* Kukot ja kanat 1.9. hinta16,13€20,00 €
(15.9. +0,5 € ja +1kk on +1 €)
* Kukot ja kanat18,54 €23,00 €
(1.12. hinta)
* Kukot ja kanat19,35 €24,00 €
(1.1. hinta)
* Kukot ja kanat20,16 €25,00 €
(1.2. hinta)
EMOKANTA (edellisen kevään linnut)
Maaliskuussa36,29 €45,00 €
1.4.  ja sen jälkeen laskee 0,50 € joka pv35,89 €44,50 €
Kesäkuu11,29 €14,00 €
Elokuu20,16 €25,00 €
Syyskuu24,19 €30,00 €

Isommista määristä hinnat neuvotellaan erikseen – KYSY ! 

Isommista määristä peritään jatkossa varausmaksu toistuvien nouto-ongelmien vuoksi, valitettavasti. Eli yli 50 kpl varauksista peritään 30 % varausmaksu, jota ei palauteta jos lintuja ei haeta ollenkaan. Yhtiö ei voi toimia jahtijärjestäjien pankkina ja ainoana riskinkantajana! Esimerkiksi lintuinfluenssaan liittyvät Kennelliiton suositukset eivät ole miltään osin laillinen peruste tilausten peruuttamiselle tai noutojen siirrolle. Lintujen noutoaikataulun toteutumattomuudella voi olla vaikutus myös muiden lintujen kehitykseen ja saatavuuteen eli muut asiakkaat kärsivät temppuilusta. Tarhauksessa on oleellista aikataulutus eri ikäryhmien tuottamisessa ja tilojen käytössä kasvatusmäärän maksimimoiseksi.

Perushinnat ovat siis suuntaa antavia. Hinnat vaihtelevat vuosittain hieman kysynnän ja tarjonnan mukaan! Omapoikastuotannon ja ostopoikasten suhteen eri hinnoittelu myös.

Seuraavan jahtikauden lintuja olisi syytä varata ajoissa koska kysyntä markkinoilla on ollut tarjontaa suurempaa toistuvasti!  Pieniä määriä lintuja kanakoiraharrastajille voi löytyä läpi jahtikauden, varsinkin jos hieman heikompipyrstöiset hyvin lentävät kelpaavat. Varausasiakkailla etuoikeus parhaisiin lintuihin.

2020 kevään lintuja vielä saatavilla yksi n. 60 kpl peruutuserä eli ylivuotiaita, jotka ovat vahvoja ja hyvin lentäviä. Hinta 30 € kpl yksittäin ja isompi määrä 28 € kpl (yli 30 kpl). Enemmistö kanoja. Hinta käytännössä varsin edullinen, halutaan tarhatila nuorempien käyttöön.

Tämän vuoden linnut ovat jo aikuiskoossa. Tarhojen ympäristössä ei ole ainuttakaan fasaania laskettu luontoon, joten riskit lintuinfluenssaan tarhoissakin ovat näihin suuriin metsästystiloihin nähden olemattomat, joten näitä lintuja voi päästää koirakoulutuksiin turvallisesti.

Lintuinfluenssasta: Ruokaviraston määräykset koskevat kyseisiä ongelma-alueita Salossa ja Janakkalassa, eivät muita! Suosituksia voi toki jaella mitkä tahansa yhteisöt sen lisäksi, mutta järki pitää olla mukana mitä noudattaa! Esimerkiksi kaupunkien puistoalueilla ja rannikkoalueilla suurten ihmismäärien ja kotikoirien keskuudessa ovat valtoimenaan paikat täynnä sorsia ja valkoposkihanhia ja joutsenia, jotka tätä tautia levittävät. Tämä ei kuitenkaan aiheuta mitään määräyksiä, suosituksia, ulkonaliikkumiskieltoja tai matkustamiskieltoja kansalaisille, koiraharrastajille tai metsästäjille, mikä on epäloogista. Eli jos haet puhtaasta tarhasta lintuja metsästys- tai koulutustilannetta varten jonnekin maastoon, niin sillä ei ole mitään tekemistä tuon ongelman lisäämisessä. Älä panikoi, käytä järkeä!

Tarhasta linnut hakee ja luovuttaa vain tarhaaja itse!