Suosittelemme luontoon istutuksiin ensi sijassa pieniä ryhmiä keväisin, kun aluskasvillisuus on riittävästi kasvanut. Näitä ryhmiä on yleensä saatavissa tarhaajilta kuitenkin lähinnä muninnan loppuvaiheessa olevista emokannoista ja pieniä määriä. Tilauksesta voidaan kasvattaa myös seuraavan kevään emokantoja, jotka luovutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana (soita ja kysy). Mikäli tilausta kevätistutuksille on, voimme säilyttää kevääseen omia tarpeitamme suuremman kanakannan tarhoissamme ja niille riittävän määrä kukkoja. Luonnossa poikastuotannon onnistumista edistää runsaasti ennakoiva pienpetojen pyynti kanuloukulla. Untuvikkovaiheen onnistumista edistää varislintujen pyynti ja nuorikko-aikuisvaiheen onnistumista hyvä tuuri petolintujen suhteen. Tätä tuuria voi edesauttaa oikean istutusmaaston valinta – runsaille kanahaukkakannoillehan emme voi mitään.
Nuorikkoistutuksia luontoon suosittelemme aikaisintaan 10 viikon ikäisinä. Asiakas on kuitenkin aina oikeassa, mikäli nuoremmilla ja edullisimmilla halutaan kokeilla. Mitä nuorempia fasaaneja istutuksissa käytetään, sitä suurempi rooli on sääolosuhteilla ja tuurilla onnistumisessa. Liian suuret nuorikkoistutukset kerrallaan vetävät myös petolintujen huomion puoleensa, joten yhdistelmä kohtuullisia aikuisistutuksia ja nuorikkoistutuksia on paras menetelmä.
Syksyn jahteihin ja koulutustapahtumiin lintuja on yleensä saatavissa koko jahtikauden ajan. Alkusyksystä lintujen sulkakunto on aina erittäin hyvä, mutta koko ja väritys hieman keskeneräinen. Syksyt ovat muuttuneet viime vuosikymmeninä ja talven tulo siirtynyt, mikä vaikeuttaa tarhausta. Erittäin sateisina syksyinä (loka-joulukuu) lintujen sulkakunto voi ajoittain olla huonompi erityisesti pyrstöjen osalta, jolloin linnut alkavat olla parhaimmillaan vasta muutama viikko pakkaskelien alkamisen jälkeen (tammikuussa). Täysikasvuisia linnut ovat yleensä marraskuussa. Voimakkailla sateilla ei mielellään tarhoissa liikuta, jotta linnut eivät tarpeettomasti häiriinny tai sotke sulkiaan. Tämä voi vaikuttaa luovutusaikoihin.
Vuosien kokeilujen perusteella on selvitetty menetelmät, joilla pystymme tuottamaan suuria määriä jahteihin siipisuliltaan huippuja ja pyrstösuliltaan riittävän hyviä lintuja. Koiran kouluttajia muistuttaisin siitä tosiasiasta, että fasaani mielellään pakenee jalan, jos mahdollista. Märästä tarhasta kerätty ja märkään maastoon pudotettu lintu on vielä vähemmän kiinnostunut lentämisestä. Ja jos koira on vielä kuriton ja nopea, niin tuolloin on suuri riski, että lintu päätyy koiran suuhun. Eivät metsälinnutkaan itseään kastele ja innokkaana lentele kaatosateessa! Hyvä lihas- ja siipikunto toki parantavat lintujen lentoon lähtöä. Valikoimalla haettavat linnut voidaan vielä kanakoiran koulutustilannetta edistää. Yleensä luovutettujen lintujen siivet on tarkistettu. Satoja lintuja kerättäessä ei jokaista lintua tarkasteta.
Pystymme luovuttamaan/toimittamaan lintuja muutamista aina muutamaan sataan lintuun kerralla, mikäli tilaus tehdään jo edellisen vuoden keväällä. Ajoissa tehdyssä suurtilauksessa on mahdollista neuvotella hinnasta. Satunnaisesti voi saada myös pieniä määriä poistettavia lintuja edullisesti. Tarvittaessa toimitamme itse linnut kohteeseen pientä korvausta vastaan, usein linnut noudetaan sovittavana päivänä tarhoilta. Kuljetuksessa käytämme erityisesti joko säkkejä tai yhtiömme maahantuomia kuljetuslaatikoita, joita myös myymme asiakkaille. Joskus muutama lintu voidaan antaa myös pahvilaatikossa.